Екоминистерството е на път да преразгледа скандалното си решение, с което двете лъвчета - Масуд и Терез, не бяха допуснати в зоологическата градина в Пазарджик, която изрази готовност да ги приеме. Това стана ясно от думите на говорителите на ведомството пред медията ни.
 


                             Лъвчетата Масуд и Терез

„Може да се върнат на един етап в България. Ще се прецени къде да бъдат пратени“, каза говорителка на екоминистерството.

Ако лъвчетата Масуд и Терез бъдат настанени в Пазарджик, децата и техните родители ще могат да ги разгледат отблизо и да им се радват.

Самият министър Нено Димов, известен като момчето с мегафона, на този етап предпочита да мълчи за конфузната ситуация, тъй като по-рано стана ясно, че той е погазил решението на общинския съвет в Разград, който бе взел решение Масуд и Терез да бъдат пренасочени към Пазарджик.

Още по-скандалното в случая е, че Димов клекна пред дирижираните протести на шепа объркани сбърканяци, които скочиха срещу оставането на животните в България и по тяхно давление тя бяха изпратени чак в Холандия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!