За разлика от опозицията ние от ПП ГЕРБ търпеливо изчакахме изборните резултати, за да можем да сме конкретни, точни и ясни. А какво говорят приключилите резултати? Говорят за това, че ГЕРБ печели 91 общини още на първи тур.

За сравнение през 2015 г. общините, които спечелихме на първи тур, бяха 25 общини. По отношение на областните градове - през 2015 г. на първи тур спечелихме четири областни града, а на последните спечелихме осем.

Това сподели на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ областният координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов.

,,Знаете ли в колко областни центрове БСП е първа политическа сила? Ще ви кажа - в нито един. Ето каква е електоралната картина след първия тур: съотношението в цялата страна е 2:1.

ГЕРБ има мнозинство и печели изборите за общински съветници в 163 общини от общо 265, а БСП - 40. Това е съотношението по общини. Относно броя на общинските съветници, на тези избори ГЕРБ ще разполага с 1807.

Това са конкретни данни и числа, които показват съотношението на ПП ГЕРБ спрямо БСП, както и общата електорална картина по общини. Така че категорични не губим позиции'', обясни още Паунов.

,,ГЕРБ повишава броя на общинските съветници в т.нар. смесени региони. Освен това ГЕРБ се структурира като алтернатива на всички останали партии и ние обединяваме всички български граждани, независимо от техния етнос и религия'', посочи председателят на ПГ на партията Даниела Дариткова.

,,ГЕРБ има трайно присъствие сред всички възрастови групи на населението, което е радващо. Ние привличаме по-голямата част от младите и активните хора и тези със средно и висше образование. Всички, които искаме да развиваме градовете си, се нуждаем от тези хора. ГЕРБ увеличава своето влияние'', подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров, избран за трети мандат.