Кандидатът за президент на републиканците и настоящ лидер на страната Доналд Тръмп очаквано води на президентските избори в щата Индиана, набирайки 72% от гласовете, след преброяването на част от бюлетините, съобщава Fox News.

Индиана има 11 гласа в избирателната колегия (кандидатът за президент се нуждае от 270 гласа, за да спечели). През последния половин век този щат е гласувал за републикански кандидати за президент, с изключение на 2008 г. През 2016 г. Тръмп получи 56,47% в Индиана, докато кандидатът на демократите Хилари Клинтън получи 37,46%.

Доналд Тръмп води в президентските избори и в щата Ню Хемпшир, според резултатите от ранното преброяване. Според първото преброяване на гласовете Тръмп има 16, Байдън има 10.

Също така в щата Кентъки Тръмп е засега с около 10 хил. гласове срещу 2,8 хиляди за Байдън.

В Южна Каролина гласовете за момента са 65,6% за Тръмп и 34,4% за Байдън. В Северна Каролина са 93,3% за Тръмп и 6,7% за Байдън.

Според прогнозните резултати на американските издания Джо Байдън печели засега във Вирджиния и Върмонт.

Първите избирателни участъци в източната част на САЩ в Индиана и Кентъки бяха затворени в 01:00 часа българско време.

В два часа сутринта българско време избирателните секции в седем щата ще бъдат затворени едновременно, включително Флорида и Джорджия, които са важни за резултата от изборите. Вирджиния, Южна Каролина, Върмонт и останалите части на Кентъки и Индиана също ще бъдат затворени.

В 2.30 по българско време избирателните участъци в Охайо, Северна Каролина и Западна Вирджиния ще бъдат затворени. В 3:00 българско време участъците в 15 щата и окръг Колумбия ще бъдат затворени едновременно.

Превод и редакция: БЛИЦ