Подсилени полицейски отряди пристигат към огражденията на Белия дом, съобщават световните издания. Няколко десетки полицаи са разпръснати в съседната улица, която е почти изцяло изпълнена с хора, включително голям брой журналисти.

Според информацията, част от публиката танцува и пее. Мнозина са дошли с плакати. Полицаите следят за реда и наблюдават събралите се.

Оградите около комплекса на Белия дом бяха подсилени във вторник вечерта преди президентските избори. Според парковата служба това е направено по искане на американската секретна служба поради уникалните изисквания за безопасността около предстоящите президентски избори и поради необходимостта от бързо справяне с потенциални сблъсъци, защита на парка и осигуряване на обществената безопасност около комплекса на Белия дом.

Новата ограда, заявяват от парковата служба, е непристъпна. Височината й, според CNN, е осем фута (2,4 метра), а всеки панел е широк 1,2 метра.Изборите в САЩ се провеждат на 3 ноември. Претендентите на президентските избори са републиканския кандидат и настоящ лидер на страната на Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо Байдън.