Вероятността за предсрочни избори е изключително голяма и голяма част от партиите в момента се опитват да консолидират твърдите си ядра. 

Това каза в интервю за БНР депутатът от ПП Йордан Терзийски.

Според него опозицията е тласнала "държавата към хаос с безпринципното сваляне на председателя на НС, а след това и на самото правителство".

Във връзка с кандидатурата на ПП за следващ премиер и дали това може да не е Кирил Петков, Йордан Терзийски изтъкна:

"Площадът и хората много ясно заявиха, че това е премиерът, който застана много ясно и твърдо срещу мафията в България, който беше припознат като лице и лидер на тази борба и беше свален от лидери като г-н Пеевски и г-н Борисов."

"ПП не е лидерска партия, в която се спускат решения отгоре, а партия, която се допитва до своите симпатизанти. Мнението, което надделя е, че ние трябва да направим всичко възможно да сформираме правителство и мнозинство в този парламент", обясни Терзийски в предаването "Преди всички".

Очевидно президентът е решил, че трябва да форсира процеса, отбеляза той относно прекратените вчера консултации за съставяне на нов кабинет.

"Със сигурност има потенциал за разговори. Не сме отказали да се срещнем с президента. Когато имаме готова програма, когато имаме коалиционни партньори и когато намерим отговорни депутати, които да застанат зад тази програма, един ден повече или по-малко няма чак такова голямо значение. Ако не намерим такива депутати, отиваме към избори", коментира Йордан Терзийски в предаването "Преди всички".