След като станат ясни окончателните резултати от националното преброяване на населението, ще започне оптимизацията на броя на общините в България. Самата промяна на общините ще се случи в рамките на тази и следващата години. Това каза в „Още от деня” по БНТ депутатът от ПП Йордан Терзийски.

По негови думи, без оптимизация на общините няма да може да се осъществи процеса на децентрализация, който е заложен в коалиционното споразумение на управляващите.

Терзийски коментира и новия държавен бюджет, който според него е навременен с оглед политическата ситуация и цели изсветляване на икономиката. Депутатът каза също, че бюджетатът на МРРБ е 2,5 млрд. лева и това ще позволи развитието на инфраструктурата.

Средствата за строителство и ремонти на пътища са заложени във финансова програма и това ще спре порочната практика парите за тази цел да се раздават от правителството от излишъка.

Строителството на АМ „Хемус”, както и на „Струма” продължава, проблемът обаче не е в парите, а проектите, обясни депутатът от ПП. По думите му обещанията, които са давани от предишното управление не са били подкрепени от реална стратегия за изграждането на пътните артерии.