Отстраненият от министъра на икономиката и индустрията председател на Патентното ведомство Таня Найденова обвини служебното правителство в реваншизъм.

"Аз съм назначена от редовно правителство, избрано от хората. Тази погрешна норма служебното правителство да си позволява такива съкращения и такова вероломство, буквално, с хората, е направо недопустимо. Аз съм назначена от Кирил Петков, подчинена бях на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова", каза Найденова пред bTV.

Тя разказа, че е била отстранена, докато е в отпуск. Научила по телефона, че вече не е председател, багажът й бил изхвърлен, докато я няма.

Найденова съобщи и че не е получила заповедта, с която е отстранена и не я е подписала.

"Не знам какво наложи промяната в Патентното ведомство, една институция, която няма никакво отношение към кризите, които трябва да решава държавата - в енергетиката и с цените", каза още отстраненият председател.

Тя е категорична, че ще обжалва заповедта, с която е уволнена, защото, според нея, мотивите са скалъпени и управляващите в Министерството на икономиката и индустрията се чудят как да оправдаят отстраняването й.

Таня Найденова отхвърли обвиненията на Министерството, че не е била на работа общо месец. Тя е категорична, че има подписана от министър Нинова молба за годишен отпуск и призова да се открие къде в министерството е тя.

Освен това Найденова е била в командировка по повод три административни съвета - в Люксембург, Женева и в Мюнхен, където присъствието й е било задължително.

В Люксембург тя е била в Европейския патентен съд, заради формирането на който сегашният председател на Патентното ведомство бе уволнена, тъй като се наложило от канцеларията на френския президент Макрон да търсят сметка на България заради нейно бездействие.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук