"Колегите, които бяхме в "Има такъв народ" от структурите на партията в Плевен, Кнежа, Левски, Пордим, Долни Дъбник, напускаме. На ниво местни структури около 50% членска маса ще напусне ИТН". Това каза независимият депутат Деян Петков, бивш член на ПГ на "Има такъв народ" по БНР.

"Нямаме уговорки с "Продължаваме промяната", не сме взели никакви пари, готови сме във всеки момент да се подложим на полиграф", заяви той и добави, че при влизането си в ИТН не се е подлагал на детектор на лъжата, защото изискването е било само за областните координатори на партията, а той е бил общински координатор на ИТН.

Петков сподели, че решените за напускане на ИТН са го взели с колегите му, защото са вярвали в каузата, а са видели "пълното бездействие по министерствата, само в Министерството на спорта Радостин Василев направи прословутото изчегъртване".

"Много сигнали сме давали, че има неща, които не ни харесват, но в ПГ на ИТН нещата са такива, че ръководството казва какво ще става и ако на някой не му харесва, да напуска", разказа депутатът и изказа несъгласие с обвиненията, че чак сега са напуснали партията на Слави Трифонов:

"Аз съм бил 4 месеца вътре, първите два месеца изобщо не можеш да се ориентираш какво се случва, защото комуникацията е никаква. ... Гласуваше се по съвест, но със силна препоръка от Тошко Йорданов". 

Деян Петков изказа надежда и други депутати от ИТН да не подкрепят вота на недоверие към правителството на Кирил Петков:

"Надявам се те да преосмислят как искат да бъдат запомнени - дали като хора, които са обслужвали нечии интереси, или като смели хора, които са готови в името на децата си да направят нещо".