Политологът Огнян Минчев отговори на Слави Трифонов, който днес атакува остро социолозите и политолозите, след изборната победа на партия "Има такъв народ" в Благоевград.

Ето какво написа във Фейсбук анализаторът:

Поздравления за Слави! Почва да влиза в час - обраства с аргументи, частично изоставя монолога в стил шоу 7/8, цитира други мнения, спори с тях... Така се прави! Що се отнася до "опроверганите" всичколози, че мажоритарната система ще бетонира ГЕРБ - пък ГЕРБ бил загубил в Благоевград от суперкандидата на Слави...

Вижте сега: аз като всичколог с известен стаж мога да уверя новия политик Слави, че нашата загриженост от това да не се използва мажоритарната система за да бетонира някого не се отнася само до ГЕРБ. На практика ние сме загрижени да не би мажоритарната система да бетонира КОГОТО и да било - включително и самия Слави.

Слави се заяде брутално със социолозите, политолозите и всичколозите

Ако мажоритарната система шкартира ГЕРБ, а направи ИТН партия с монополно мнозинство, аз лично бих се притеснявал в пъти повече, отколкото ако това се случи с ГЕРБ.

Просто защото знам, а което не знам - се досещам, какво представлява партията ИТН. Бетонирането на тази партия чрез мажоритарна система, макар и малко вероятно, би било отчайваща задънена улица, ако не катастрофа за българската демокрация, която и без това е останала една прокъсана фасада.

Добре дошъл, Слави в общността на дебатиращите политически проблеми! Ние тук понякога се караме, изразяваме се по твърдо - ама то е защото не спорим с нашите сценаристи, наужким, а спорим истински.