Уисконсин се готви за евентуално второ преброяване на гласовете, подадени за президент на САЩ, тъй като резултатите от обявената победа на Джо Байдън и действащият държавен глава Доналд Тръмп в щата се различават незначително, заяви началникът на щатската избирателна комисия в Уисконсин Меган Улф, пише "Новини Лондон". 
 
„Подготвяме се за възможността за второ преброяване“, каза Улф на онлайн брифинг.
 
Според нея оповестяването на резултатите на щатско ниво е възможно след приключване на тази процедура в областите, като крайният срок е 10 декември, но ще бъдат взети предвид всички промени, свързани с преброяването.



Улф обясни, че преброяването се извършва на ниво области. По закон кандидатът, класиран на второ място има право да поиска повторно преброяване, ако резултатът му се различава с 1% от победителя. Когато резултатите се различават с 0,26 до 1%, кандидатът трябва да плати предварително цената на повторното преброяване, а ако разликата е 0,25% или по-малко, държавата ще поеме разходите, обясни Улф.

В Уисконсин Байдън води с 20 000 гласа при повече от 3 милиона подадени гласа. По-рано екипът на Тръмп поиска повторно преброяване в Уисконсин, като аргументира, че това е един от щатите, в които е имало изборни нарушения.
 
Уисконсин: 
Уиско̀нсин (на английски: Wisconsin) е щат в района на Средния запад на Съединените щати в близост до Големите езера, столицата се казва Медисън. Уисконсин е с обща площ от 169 626 km², от които 139 684 km² суша и 29 942 km² (17,65%) вода.
 



Уисконсин е с население от 5 627 967 жители (2008). Той е вторият щат (след Калифорния) по производство на млечни продукти. Милуоки е един от най-големите производители на бира, като в града е централата на „Miller Brewing Company“ – втората по големина пивоварна в САЩ.