Искането на КЕВР за увеличаването на цената на тока е атака по устав срещу новото правителство. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия депутатът от „Демократична България” Владислав Панев. 

„КЕВР наистина следва буквата на закона, която предвижда от 1 януари да има възможност за корекция на цените, ако пазарните условия са доста променени спрямо приетите цени на 1 юли. В същото време това предложение идва в деня, в който Кирил Петков се закле и обясни, че един от първите ангажименти на новото правителство ще бъде да не се повишават цените”, заяви Панев и добави, че според него това е направено умишлено, тъй като голяма част от членовете на Комисията са избрани от предишното управление.

Депутатът е на мнение, че предложението за увеличение на цените не е пазарен подход, а по-скоро било направено, за да се създаде дискомфорт на новото управление.

„Какво се получава в този момент? Всички българи ще плащат парното на софиянци, което никак не е честно. Това се дължи на десетилетия безотговорно и корумпирано  управление на „Топлофикация”, смята Панев.