Въпреки многото часове работа, депутатите са запазили чувството си за хумор. В залата ехтят закачки, а народните представители избухват в смях след всяко креативно заяждане от трибуната.

"С ясния риск, че ще си навлека справедливия ви гняв, ще предложа като точка 9.. Чуйте ме, колеги, след това ме въргаляйте в катран и перушина. Предлагам промяна в постоянните комисии, за да може да попълним Комисията по финанси заради напускането на колегата, бивш вече, Шотев. На негово място все още няма заклел се колега", поде председателят на Народното събрание Росен Желязков.

"Предложението е за промяна в Комисията по транспорт и съобщения. Да, ще ви дам думата господин Свиленски, чуйте ме първо какво предлагам. Никога не е късно да рестартираме деня. Освобождаване на член на Комисията по транспорт и съобщения и попълване на Комисията по бюджет и финанси“, каза Желязков.

Той даде думата на Георги Свиленски от БСП.

„Ще ви призова да подкрепите това предложение и ще ви кажа защо. Защото това беше съгласувано предварително с парламентарните групи от г-н Минчев, а не като Желязков, с книжчица под мишчица, да предложите ей така 10 точки. Призовавам ви да подкрепите това предложение, като допълнителна точка

"Благодаря, г-н Свиленски. Благодаря, че толкова ви харесва да ме цитирате. Ако искате ще продължим сюжета с „отивам, бабичко, макар и слабичко““, отвърна Желязков, докато Свиленски слизаше от трибуната, а залата прихна в смях.

На трибуната обаче излезе и Цончо Ганев от „Възраждане“.

„Искам и аз да потвърдя, че г-н Минчев съвсем колегиално дойде и съгласува дори с нас това нещо. Минути преди това пък Искрен Митев отиде при г-н Хамид и съгласува дали може да иска удължаване на срока. Вижда се, че те са диалогични. Поне с ДПС, де. Гледам, че още и още добавяте точки, тъй че предварително да ви помоля да подготвите за 00:00 часа химна“, завърши той, а залата отново прихна в смях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук