Трус разтърси управляващата коалиция още в първия ден на новото правителство. Докато министрите на ГЕРБ и Патриотите сядаха в креслата си, в групата на по-малкия коалиционен партньор недоволствали от делбата на парламентарните комисии, твърди Канал 3.
Причината - ГЕРБ се разбрали с БСП и ДПС да получат съответно икономическата и транспортната комисия, докато разговорите в коалицията още не били приключили, мърмореха националистите.

Така по волята на партията-мандатоносител БСП ще получи три комисии - икономиката с евентуален председател отново Петър Кънев, както и комисиите по жалбите и петициите и европейските въпроси. ДПС ще вземе председателството на социалната комисия, като за там е сигурен Хасан Адемов, както и комисията по транспорт и съобщения. За Марешки оставала една комисия, твърди още изданието.

Обединените патриоти пък ще вземат освен добилата популярност комисия "Ревизоро" - за надзор над приходните агенции, сивата икономика и контрабандата, също и комисията по регионално развитие, младежта и спорта, антикорупционната и вероизповеданията.

За ГЕРБ остават всички останали общо 12 комисии, които са и най-важните. Сред тях тази по външна политика, вътрешна сигурност и обществен ред, здравната, просветната, отбраната и енергийната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!