Патриотът Контрера от ВМРО: Г-жо Фандъкова, защо влизате в джендърски пропаганди?. Тази позиция общинският съветник от ВМРО и председател на групата в СОС „Патриоти за София“ Карлос Контрера изрази в официалната си фейсбук страница късно снощи. Тя е провокирана от информацията, че Столична община официално ще подкрепи тазгодишното издание на София Прайд и предшестващия го маратон. Новината идва след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК). 

Ето и пълната позиция на Карлос Контрера във фейсбук:


„Днешният ден трябва да бъде запомнен с това, че Столична община, за съжаление, клекна и стана съучастник в безумието „София прайд”. Ако се вярва на публикациите, Столична община изказа подкрепа за тазгодишния гей парад на среща с т. нар. организатори, БХК и един бюлюк гей организации. Категорично протестирам и не приемам общината да подкрепя и да се замесва в гей пропаганда. Явно някой пиар е дал съвет, че това е правилен ход - е, не е! И съм сигурен, че обществото не приема институции на местната власт да легитимират гей парада и всичките му там джендърски попълзновения!“

Патриотът Карлос Контрера и ВМРО – Българско национално движение от години се борят за забраняването на София Прайд. Миналата година Контрера изиска и справка какъв ресурс на полицията коства подобно показно и провокативно събитие. Оказа се, че всяка година броят на полицаите и съответно на финансите, които се отделят, значително нарастват. Тази година, поради предвидения и маратон през май и шоу програма по време на самия Прайд, униформеният състав на полицията ще се наложи да бъде удвоен. Това са пари, които влизат в бюджета от данъците на хората. Същите тези хора, които категорично заявиха, че са против джендър пропагандата, социален, трети или каквито ида било пол - различен от природно установените мъжки и женски. Искаме да припомним и още нещо – гей шествието през 2017 г. обруга и традиционните кукерски маски, като с това се подигра с културното и историческо наследство на България.

Припомняме също така, че българските граждани и Българската православна църква заклеймиха скандалната Истанбулска конвенция, която с подкрепата на същите тези организации – организатори на София Прайд, се опитаха да прокарат тихомълком и да отворят кутията на Пандора. Този документ щеше да въведе джендър обучението в детските градини и училищата и да отвори врата към легализирането на гей браковете, узаконяването на трети пол и т.н. Отново подчертаваме – все неща, с които българското общество в болшинството си не е съгласно.
След непримиримата битка на Патриотите от ВМРО и коалиционните ни партньори от Обединени патриоти скандалният документ беше спрян. Но, очевидно, опитите на джендър средите да наложат своята идеология не само, че не спират, но и са допуснати да влязат през парадния вход на българските институции и то в лицето на Столична община. Това е скандално и ние, Патриотите от ВМРО, няма да го допуснем. Продължаваме своята 125-годишна битка за България, за българските ценности, традиции, култура и морал.