Обсъдихме с колегите „Лукойл“, подкрепяме ги и след малко ще внесем общо предложение по темата, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

В Народното събрание ще бъде внесено предложение, с което парламента ще контролира сделката за продажба на рафинерията като стратегически за България обект.

Малко по-рано Бойко Борисов и Кирил Петков обявиха, че внасят предложението от името на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, което гласи, че сделката за покупка на компанията може да бъде финализирана само с одобрението на парламента.

По повод отлагането на решението за събирането на такса от 20 лв на мегаватчас върху руския газ, Делян Пеевски обясни, че за момента се преустановява събирането на тази такса, за да бъде дискутирана с Европейската комисия като общ механизъм.

Смятаме, че това е недостатъчно и не трябва да го приемаме, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в НС по повод обявеното намерение на Австрия да допусне България и Румъния само по въздух в Шенгенското пространство.

Президентът не е казал нищо, когато го направи, ще отговоря, лаконичен бе Пеевски по повод диалога с президентската институция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук