Изборите наближават, а с тях и поредната порция напрежение и размяна на реплики във властта, които вече все по-често намират израз в различни коментари, и позиции на политици, и общественици и в социалните мрежи. В своя профил тези дни позицията си даде и политикът и писател Петко Симеонов, пише Trud.bg

"Още два пъти спира тока. Чегъртат! Но ме наблюдават, както навремето беше подслушван по-ниският Атанас Атанасов, не разузнавача. Сега чакаха да изляза от асансьора и тогава го изгасиха. Вратата на асансьора още не се беше затворила. Грижовни са към мен, въпреки че имам недобро мнение за тях. Въобще мислят за България и за всекиго поотделно", пише един от основателите на СДС в мрежата. И продължава така:

Ето – Пеканов. Чули ли сте го? По телевизора трябва да сте го видели. Хубаво момче. Може и ергенче да е. Виенчанин. Там си живее за постоянно. Той е зарязал хубава Виена и се жертва за дядова родина. Той ни е вицепремиер. Пръв помощник на генерала, дето ни е министър- председател.

Злонамерен човек ще каже, че е пълна калинка (Пеканов имам предвид, не генерала, не генерал Радев, а новия, дето замества Бойко Борисов).
Господин Пеканов се е заел да чертае бъдещето на България за следващите години. Ще съгласува следващите десетина дни това бъдеще с Европейската комисия и после удовлетворен от положения труд ще се върне във Виена. Има да разказва на приятелки и приятели как за два месеца е оправил бъднините на България. Ще бъде прав да се хвали и даже гордее. Може и „Стара планина“ с мечове да му дадат. Единият генерал ще го предложи на другия и готово. Увисва на шията му.

Господин Пеканов е решил в следващите години да се орежат парите на София и да се дадат за малките селища. Стига с това метро, стига това околовръстно, стига благоустройство, дайте да дадем и на селата. Може и да е прав.

Да не си помислите, че чегърта заради Фандъкова?! Да не си помислите, че са му рекли – докато не изберат кмет, посочен от генералите, няма пари?! Нищо подобно!

Ето какъв е бил смисълът на летните протести. Затова е бил вдигнатият юмрук! Не за власт! Не за благини! За българското село е бил! Та той е от Славяново… Затова вадеха и жълтите павета да ги хвърлят по полицията… Да-а-а…

Пеканов и други хубавини е решил, но за тях друг път.

(Свършвам. Електричеството нещо примигна. На екрана излезе надпис, че съм офлайн…)".