За сътрудник в парламента е назначен личният охранител на Кирил Петков и Асен Василев. Лъчезар Ставрев, който с дебелия си врат и обръсната глава повече прилича на мутра от 90-те години на миналия век, е посочен в сайта на НС като съветник по сигурността на партията, пише "Уикенд".  

Очевидно услугите му, са толкова ценени от ПП, че е уреден на работа още със старта на 49-я парламент. До момента от правото си да назначат лични сътрудници, са се възползвали само коалицията ПП-ДБ.

Сред посочените от тях имена има хора с прелюбопитни биографии, сред които безспорно най-атрактивен е Лъчезар Ставрев.

От страницата на НС става ясно, че здравият мъжага, който трябва да дава предложения за законодателни промени, е със средно образование. Депутати разкриват, че не очакват Ставрев да върши тази работа, а назначението му като сътрудник е само прикритие на работата като бодигард на Петков и Василев в парламента. 

Ставрев го играе гавазин още от миналия парламент като и в двата случая е вписан като сътрудник на депутата Искрен Митев, който е сред най-доверените хора и любимци на съпредседателя на ПП – Асен Василев.

До назначението на мутроподобния Ставрев се стига, след като лидерите на ПП, са ежедневно тормозени от няколко кримиелемента, сдобили се с журналистическа акредитация, под предлог че имат собствен видеоканал във ФБ.

Натрапниците, които не крият симпатиите си към ГЕРБ, ежедневно преследвали Петков и Василев из коридорите на парламента, провокирайки ги да изпуснат нервите си, а скандалът да бъде заснет.

След като тормозът неколкократно дал резултат от Промяната преценили, че им е нужен бодигард, който да е постоянно с Петков и Василев, за да разгонва натрапниците. Оттогава щом някой от двамата лидери на ПП напусне залата, зад гърба му веднага се залепва Ставрев.

Охранителят трудно може да бъде сбъркан, тъй като освен масивната си фигура и безпардонно поведение, ежедневно се явява на работа в раздърпани черни дрехи. Облеклото му противоречи на дрескода на депутатите и посетителите в сградата, но въпреки това, никой не смее да му направи забележка.

По време на кабинета „Петков“, Ставрев, който иначе е със средно образование е назначен на щат в Министерството на финансите, в отдел „Обща администрация“ с месечна заплата от 1700 лв. Макар да не разбира нищо от финанси се задържа на работа там 7 месеца. След свалянето на правителството на ПП, той набързо е разкаран от министерството, за да цъфне в парламента като пазач на патрона си.

Както вече стана ясно от правото си на сътрудници са се възползвали само коалиция ПП-ДБ. Пръв това е направил Асен Василев, който отново избира за свой съветник по връзки с медиите Лидия Колева, която в миналото е работила в агенцията на Диана Дамянова „Д енд Д“, чиито услуги години наред ползва „Лукойл“. Колева е заедно с Василев още от времето, когато бе вицепремиер и очевидно не пропуска да се възползва от това.

Наскоро стана ясно, че е проверявана от служебното правителство заради конфликт на интереси. Повод за това става спечелена от съпруга й Васил, обявен и като агент на ДС, тлъста обществена поръчка за доставка на софтуер на НАП, която по това време е пряко подчинена на Асен Василев.

Сред малкото обзавели се вече с персонални сътрудници е и изгоненият от БСП и настоящ депутат Явор Божанков, който за свой съветник по регионалната политика е вписал ексколегата си Богомил Петков.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук