Не можем да направим сделка с хора, които са били част от корупционния модел. Не можем да направим сделка с ДПС. Сигурно много хора си го мислят, но няма да се случи. Това каза премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента пред журналисти. 

Той изрази надежда вотът на недоверие да не мине. "Ако мине, това е просто една стъпка, след това първият мандат идва при нас. Имаме още 7 дни да разговаряме с различните депутати, особено от "Има такъв народ" се надявам, че има още хора, които се колебаят", заяви Петков.

"Предложенията да излезем от ЕС и НАТО са абсурдни. В ИТН има свестни хора, които се чудят дали и как да вземат правилното решение. Това, което направи Слави, беше огромен риск за държавата и символ на задкулисие", допълни той. 

"Това, което аз ще направя в Брюксел, е това, което обещах. Ако няма решение от НС, в Брюксел ще кажа, че няма да променя позицията, докато това решение не бъде взето от НС", завърши министър-председателят. 

Впечатление направи, че Петков упорито избягваше от неудобните въпроси и реши да отговаря само на тези, които му изнасят. Вместо да даде ясен отговор дали ще остане премиер, той започна да коментира темата „Северна Македония”.