„Съжалявам, че Прокуратурата има нужда от изпълнителната власт по този начин да им носи доказателства, но аз съм тук, за да дам публична информация и журналистически разследвания“, това заяви премиерът Кирил Петков на влизане в Прокуратурата, където заедно с говорителката на кабинета Лена Бориславова са извикани на разпит.

„Хората в списъка не са от днес или вчера. В момента в списъка ми има 19 човека. Прочетох само 10 от тях миналия път.

Сигурен съм, че тази информация Прокуратурата я има“, каза още министър-председателят.

„Моят екип събра публичната информация за всички тези хора, които от 10 години се въртят из публичното пространство.

Знаете ли – според мен една прокуратура трябва да може сама да направи това домашно и сама да се само сезира. Ако имат нужда от помощ – ето , помагам“, каза още премиерът.

Той коментира и изказването на президента Румен Радев от по-рано днес, в което той каза, че разпитът на Петков е „натиск“.

„Не мисля, че е натиск, а излишен ПР от гледна точка на Прокуратурата, но съм доволен, че тези имена ще се изсветлят. Дано направят нещо, след като министър-председателят им ги носи на крака“, каза Петков.

Той уточни, че в списъка, който екипът му съставил, фигурират и имената на г-н Михайлев и Маджо, който е познат добре, Таки и Петьо Еврото.

„Това са само личности, които отдавна са в публичното пространство. Има и други от този сорт. Аз не съм тук, за да казвам кой е виновен и кой не“, заяви още Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!