Имам три дъщери. Най-голямата навърши 23 години и бях в САЩ за рождения й ден. Тази година завършва инженерство и сме много горди с нея. Това разкри съпредседателят на ПП Кирил Петков пред Нова тв. 

"Не бях в страната и слушах всичко. Нещата, които се изляха на главата на моя баща - искам да кажа ясно, че той има една прилика с Борисов и тя е че имат рожден ден на една дата. Той никога не е членувал в БКП, не е бил в служби и не се е занимавал с политика. През 90-те е заминал с кубинските полети и се връща през 2008 година, когато го каня да работи в компанията ми. Няма нищо общо с Алексей Петров, силовите групировки и служби", допълни той. 

"Баща ми преди 90-та година е от добрите спортисти в бойните изкуства и се запознава с всички в тази сфера. Призовавам политиците да оставим семействата си извън тази кална битка. Трябва да има хигиена. Президентът знае какво е да го атакуват през баща му. Може ли да включва тази тема и той. Знам, че идват избори, но нека има ниво на достойнство и хигиена", каза още Петков. 

Петков категорично отрече да е имало среща между него, Борисов и Алексей Петров. 

"Срещата ни с ГЕРБ първоначално не беше за съставяне на правителство, а за това дали въобще да си говорим. Тя беше между мен, Борисов и Асен Василев. Всичко, което се случи след това, се случи в парламента с Мария Габриел и акад. Денков", обясни съпредседателят на ПП. 

"Ние сме сложили приоритетите и имаме ясна програма. Въпросът е, вместо да се използват политически димки с роднини на политици, нека се оставят настрани и разследващите органи да си ги разследват и да се фокусираме върху програмата ни. Нека има битка, но за това как градовете да бъдат управлявани по-добре. Там има смисъл да вкарваме биткаджийството", каза той. 

Петков отрече да са предлагани постове по служби на Алексей Петров.  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук