Докато в пленарна зала депутатите продължават обсъждането на промените в Изборния кодекс, в кулоарите съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че няма да предлагат кабинет на малцинството с втория мандат, ако бъде прието връщането на хартиената бюлетина.

„Ако хартиената бюлетина мине днес, какво означава това за нас? Това означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ , ДПС и БСП да откраднат честния вот на българските граждани, да се върнеме в невалидните бюлетини. Това ни е ясна гаранция, която ние изискахме! Няма как ние да предложим нещо, като първата гаранция те просто я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина“, каза Петков.

Той заяви, че "няма как парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно".

По думите му депутатите от "Продължаваме промяната" ще продължат дебатите днес "до колкото трябва и ще се борят за всяка точка от Изборния кодекс".

Според бившия премиер голямата кражба е с хартиената бюлетина. 

Петков коментира и дебатите в зала по промените в Изборния кодекс: „Успяхме поне да върнем паметта в камерите - да могат да записват. Вярно, не през целия ден, както ние искахме, но поне по време на броене. Този тип малки победи пак си заслужават битката, но, за съжаление, тези малки победи няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако върнем хартиената бюлетина“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук