Трябва ни редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген. Това е главната причина за днешната атака. Това съобщи Кирил Петков на извънреден брифинг в кулоарите на парламента. 

"Наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително "Възраждане" тази сутрин, а след пресконференцията и БСП", допълни той.

Той припомни, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 часа. Петков опита да обясни, че нямало да са от посолствата хората, назначени за шефове на службите, а те ще си ги изберат и ще чакат одобрението на партньорите ни.

"Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат", попита съпредседателят на ПП.

Ясно искам да кажа, че никой не може да повлияе на нашето желание да реформираме службите и да съставим правителство, което да ликвидира зависимостите на службите, заяви още Петков.

"Защо президентът бави връчването на втория мандат? Призовавам всеки гражданин да изслуша в цялост заседанието и да се увери, че всички осъзнаваме в каква тежка ситуация е страната ни и че не се отказваме да реформираме България. Независимо дали ще управляваме. Няма да се откажем докато не направим страната ни по-добро място за живот", каза още той. 

"Радостин Василев участва във всички заседания. Трябва да изслушаме записите, за да видим има ли манипулации. Нищо не сме обещавали на Василев, но ме притеснява какъв точно е бил разговорът между него и шефа на ДАНС", посочи Петков. 

Той каза и че има информация за записи от стаята на НС, както и такива от централата на партията, но в различни дни и събирания. 

Петков натърти на това, че правителството между ПП и ГЕРБ не е коалиционно, защото двете формации си нямат достатъчно доверие. 

"Това, което знам, че се случва, е, че акад. Денков говори с всички министри и с Мария Габриел. Съставът е важен. Имаше министри, които не очаквахме да приемат, а сега казаха "да". Има хора, които отказаха по лични причини. Политиката е ясна - правителство с база на начално правителство, което да прави законодателни промени", заключи той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук