„Шансове винаги има, но е трудно да се каже колко са големи. Единият вариант е съставяне на нов кабинет с 1-ви или 3-ти мандат, защото 2-ят ще бъде даден на ГЕРБ като втора политическа сила и те вече заявиха, че незабавно ще го върнат.“ Това заяви народният представител от “БСП за България” Петър Кънев в ефира на БТВ-Радио и допълни, че друг вариант е вече в рамките на 1 година да ходим за 4-ти път на парламентарни избори.

„Ако мандат за съставяне на правителство стигне до нас, то ние категорично ще направим всичко възможно да има кабинет. Това го заяви и Корнелия Нинова. Няколко са основните причини и първата е приемането на бюджета. По всяка вероятност ще имаме сериозни дебати и по темата Северна Македония“, каза още депутатът от левицата.

По думите му по-грозен дебат относно вота на недоверие и с по-невъзпитано поведение едва ли хората досега са виждали, а това според Кънев ще затрудни и диалога в бъдеще. „Много е турбулентна ситуацията. При всички случаи ще трябва да се променят някои неща в споразумението“, коментира той относно евентуални бъдещи коалиционни споразумения.

Петър Кънев каза, че България е против вдигане на ветото за Република Северна Македония. „Позицията на БСП е ясна. Това, което е записано в споразумението, все още не е изпълнено и тепърва има да се работи по тази линия“, добави социалистът.

В заключение народният представител от БСП бе категоричен, че БСП не се притеснява от новите политически субекти. „Непрекъснато се появяват нови партии и хората вещаят, че БСП си отива, но както се вижда това не е така“, завърши Петър Кънев.