Бяхме галеници на историята, защото съпреживяхме едно страхотно време. Да видиш падането на Берлинската стена, да видиш как българската комунистическа класа се измита от сцената на историята, да видиш как българските комунисти и борци срещу религиозността палят свещи, дълги по половин метър, сякаш за да изкупят греховете си към българския народ – това бяха незабравими години.

Думите са на президента Петър Стоянов и бяха казани на сбирка снощи в ресторант „Одеон”, където беше отбелязана 28-ата годишнина от основаването на СДС, съобщава "Марица".

Поканата за тази среща беше от и за всички седесари по душа и сърце. На нея освен Петър Стоянов откликнаха бившите депутати Христо Марков и Юлий Славов, някогашният и сегашният председател на Общинския съвет Страшимир Дочков и Савина Петкова,  общински съветници отпреди години и от днес като Александър Николов, Петър Попов, Пепа Деведжиева, Божидар Здравков и Едуард Сарафян, свързани със СДС интелектуалци като Здравко Попов, Петър Тосков, Симеон Алексиев и Здравко Йончев. Към седесарските си корени се върнаха и Георги Титюков и Здравко Зафиров.

„Синята идея никога няма да напусне моето сърце”, обяви символичният домакин на срещата Тони Симидчиева. Божидар Здравков призова всички разклонения на десницата да си извадят поуки от случилото се през последните години. „Всички десни партии сме произлезли от СДС и нека отново бъдем заедно, трябва да си подадем ръка”, каза Пепа Деведжиева.

Участниците в срещата си обещаха догодина да бъдат повече, а за 30-ата година от създаването на СДС да организират изложба за историята на синята партия.