Папка с въпроси за решаване ще остави на следващия министър-председател служебният премиер, с молба да бъдат потърсени решения за тях. Това каза в Кърджали Огнян Герджиков и обясни, че два от поставените проблеми ще бъдат от региона.
Те са свързани с липсата на околовръстен път и с граничния пункт "Маказа-Нимфея", през който трафикът е много голям и се чака с часове, уточнява Канал 3.

Служебният премиер допълни, че въпросите пред новия кабинет са много. Като най-важно и съществено за решаване в подготвяната папка той определи осигуряването на добро икономическо развитие на страната.

Като много значим проблем Герджиков посочи образованието и големият брой неграмотни и полуграмотни хора, които не ходят на училище. "Това е въпрос, на който бившият и бъдещ премиер Борисов призна, че има пропуски. Досега държавата не се е справила с този въпрос, но трябва да се справи", каза Герджиков.

Той коментира и темата с питейната вода с уран в Хасково и други населени места. Обясни, че е разбрал за проблема преди десетина дни от министъра на здравеопазването.

"За проблема е алармирано още в края на септември - началото на октомври, но по незнайни причини не са били предприети мерки. Така или иначе е проспано това време, но все пак е добре, че тези въпроси се видяха и се търси решение", посочи Огнян Герджиков, който е на посещение в Кърджали по покана на областния управител Начо Ковачев.

В началото на визитата си Герджиков се срещна с кметове и със заместник-кметове от седемте общини в областта, а теми на разговорите са били околовръстният път, граничният пункт и създадената организация за изборите. Посещението на служебния премиер в региона продължава със среща с кмета на Кърджали  и посещение на ГКПП "Маказа-Нимфея".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!