Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният координатор на партията Даниела Савеклиева и депутатите от Благоевградска област посетиха новооткрития плувен басейн в Симитли. 
„Закритият плувен басейн с минерална вода е изграден за нуждите на детска градина „Радост“, заедно с него е внедрена иновативна отоплителна система за детското заведение, като се ползва топлината на минералната вода. Инвестицията от близо един милион лева е по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България. В басейна децата от всички детски градини в Симитли провеждат уроци по плуване по график“, обясни кметът на Симитли  Апостол Апостолов. 

Пламен Манупев, Цветан Цветанов и Андрей Новаков се разходиха по улиците „Христо Ботев“ и „Христо Смирненски“ в града, реновирани със средства от републиканския бюджет и с цялостно подменена водопроводна мрежа. Те разговаряха с десетки жители и гости на Симитли. 
„Имаме стабилност в държавата, най-ниските нива на безработица, европроектите функцинират, икономиката се развива. Като пример мога да посоча Димитровград, където се изгражда завод за 3500 работници. Важно е тази стабилност и това развитие на страната да продължи, а то може да се гарантира като на 6-ти ноември подкрепим  с номер 17 в бюлетината кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев“, каза Цветан Цветанов. 

Вицеадмирал Пламен Манушев призова хората от Симитли да подкрепят него и Цецка Цачева в предстоящия вот, за да продължи кметът на Симитли Апостол Апостолов, както и кметовете във всички общини в страната, да работят в интерес на гражданите и да се постигат все повече блага за всички хора. 

Жителите на Симитли заявиха своята подкрепа за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев. Благодариха на представителите на ГЕРБ  за възможностите, които дава правителството на Байко Борисов общината им да използва еврофондовете, за да става по-привлекателно място за живеене.

По време на обиколката в Симитли Пламен Манушев и Цветан Цветанов посетиха и бизнеспарка в града, който е изграден на мястото на бившите казарми. Разгледаха фирма за производство на шлюзове за пречиствателни инсталации.