Странно прессъобщение, което съдържа само интервю с министъра на регионалното развитие арх. Виолета Комитова, бе изпратено от пресцентъра на ведомството и публикувано на сайта на МРРБ.

Текстът е на официална бланка на МРРБ и се предполага, че авторството на интервюто е на служители на същия пресцентър, който в момента се ръководи от Ани Дамянова, пише Труд.

На 8 страници са въпросите и отговорите на арх. Комитова, съответно със заглавие и акцент “Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното” и “Хора, които са невъзпитани в живота, са невъзпитани и по пътя”.

Пиари и експерти по медийна комуникация се въздържаха от официален коментар, но изказаха категоричното мнение, че “става дума за нов жанр в бранша, при който се прави нещо като автоинтервю”.

На въпроса “Според Вас дали би трябвало да бъдат предприети мерки по отношение на пътната безопасност?”, министър Комитова отговаря: “Това е много сложен и дълъг разговор, който се води от години в нашето общество.

Пътната безопасност се състои от два елемента - хардуер и софтуер”. На финала регионалната министърка е запитана откъде идва фамилията й.

Следва отговор: “Фамилията Комитова е от моя съпруг. Тя идва от дядото на моя свекър, който е бил известен като Тодор Комитата и е бил ординарец на ген. Столетов. Участвал е в битката при Шипка. Бил е опълченец. Носил е вода на ген. Столетов, защото е бил на 16 години и не е можел да носи пушка”.