Инициативният комитет, който подкрепя осъдената за рушветчийство в голям размер бивша кметица на Младост Десислава Иванчева, внесе подписка в ЦИК, за да я праща евродепутат в Брюксел, съобщава Канал 3.

Инициативният комитет щял да настоява да пуснат Иванчева, за да се състезава в кампанията заедно с останалите. Според личния й пиар, ако не й разрешат тя имала готовност да се справи и от арестантската килия.

”Ако не я допуснат да се състезава, ще искаме полиграф в ареста, за да се убеди обществото, че е невинна”, обяви Петър Кържилов.  

Той се похвали още, че днес или утре местят Иванчева от Сливенския затвор в София за изследвания в болницата, за да може и тя някой ден да си има дете. Вероятно става въпрос за инвитро процедури, които Иванчева искаше да прави още преди месеци. Това бе използвано и като аргумент от нейната защита за промяна за мярката за задържане.

Хората на Иванчева дори намесиха бебе за политическите си цели. Двумесечният Борис, син на една от привърженичките на бившата кметица се превърна в атракция в ЦИК.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ