България трябва да има план за много трудни и тежки времена, които се задават, а политиците да имат план за държавата.

Докато отношенията между Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов е някаква форма на сътрудничество и в момента няма диалог, ситуацията е взривоопасна и може да има непредсказуеми последици. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в предаването „Панорама” по БНТ.

Мария Габриел трябва да изкове плана за действие за следващите месеци и аз й желая успех.

„Повече от ясно е, че разликите са огромни, напрежението е голямо. Няма да можем да подобрим личностните отношения между тези лидери. Освен това се допуснаха и много грешки. България не заслужава да изпадне в една нова фаза на нестабилност.

Тази власт е споделена. Всички трябва да направят една крачка назад, защото идват много трудни времена за България. Този прозорец на възможност ще се затвори, а партийният егоизъм и излишното биткаджийство могат да го затворят още другата седмица”, предупреди Плевнелиев.

„Не считам, че в коалиционните преговори в следващите поне 9 месеца ДПС трябва да участват като страна”, подчерта той.

Победата не е ако един политик победи друг, победата е за България, изтъкна президентът на България в периода 2012-2017 г.

„Представете си сериозната опасност, че Тръмп дойде отново на власт. Първото нещо, което ще направи е да каже, че това не е неговата война, а на Европа. Това поставя дилема пред европейците. Путин ще се почувства окрилен, България ще бъде раздробена. Ако Тръмп дойде на власт ще се създадат условия за изолация”, описа мрачното бъдеще Росен Плевнелиев.

Той коментира и трагичната смърт на Алексей Навални. „Това беше личното решение на един герой. Той знаеше какво се случва с всички опозиционни лидери в Русия. Той знаеше, че това ще му се случи, но искаше да даде пример”.

„През следващите седмици се решава съдбата на България. Дали ще влезем в Еврозоната или ще останем в периферията е наш избор. Много неща могат да се счупят в следващите две седмици, ако нямаме отговорно лидерство. Лично ще се поклоня на политикът, който ни вкара в еврозоната”, зарече се Плевнелиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук