"В момента на прехвърлянето фирмата ми нямаше задължения. Нямаше никакви задължения, можете да видите от справката". Това заяви депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев пред журналисти в парламента по повод подадената по-рано от него оставка.

Причината бе, че е преди две години е продал фирмата си "Гамишев – НКД" ЕООД със задължения към бюджета в размер на около 200 000 лв. на дружество, управлявано от малоимотен гражданин. Това е един от начин да се избегне плащане на ДДС. По случая е образувана проверка от Националната агенция по приходите.

"Когато прехвърлих фирмата си имаше купувач. Имало е човек, който се е интересувал от фирмата и я е купил. Този човек нито е циганин, нито е малоимотен. По каква причина е купил и други фирми мен не ме интересува", обясни Гамишев.

"Подадох оставката си и мисля, че така е правилно. Подал съм си оставката и не искам никой да злоупотребява с ГЕРБ. Искам всички да знаят, че това се е случило преди 2 години. Допитал съм се до адвокати и консултанти. Друго е защо сега се повдига въпросът. Трябва да си зададете въпроса защо сега - изборите минаха. Това се говореше и по времето, когато бях кандидат за народен представител. Ако аз съм направил нещо като народен представител и съм злоупотребил с влияние - ок. Друго е гражданинът Гамишев и има институции, които могат да го следят. Нека всичко по проверката на НАП да мине, да излезе наяве какво се е случило", категоричен бе той.

Гамишев обясни, че остава лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. "Сам взех решение да подам оставката си. Говорих с Цветан Цветанов и го убедих, че е по-добре така", допълни още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!