Георги Харизанов заяде здраво Виктор Николаев заради казуса с апартамента на Цветан Цветанов. Водещият на "Здравей, България" анонсира, че лидерът на политическата група на ГЕРБ в парламента е придобил жилище на много по-ниска от пазарната цена. 

Това обаче накара гостът в студиото - Георги Харизанов, от Института за дясна икономика, да възроптае остро. "Претендирате, че говорите с факти, а вие в момента всъщност изказвате хипотеза. Искам да ми обясните как излиза разликата, за която говорите?", запита той. 

Николаев обаче се вцепени: "Не мога да ви кажа как, експертите трябва да се произнесат", заяви той.
 

"Вие така анонсирате темата, искам да ми обясните как излиза разликата. Преди малко пак казахте, че има разминаване в цената и искам да ми обясните отново. Вие сте сериозен журналист и хората ви имат доверие. Как обосновавате твърдението си?, запита за десети път Харизанов.

Водещият видимо изнервен минути по-късно реши да отговори. "Питахте ме от къде взимам данните си? От разследването. Сега ще ви прочета, че имотът е продаден за 620 евро на квадратен метър, при стойност на другите имоти в района от над 2000 евро на квадратен метър", заяви Николаев. 
 

Той обаче отново беше съсечен от Харизанов: "Има замяна! Пазарната цена не знам кого вълнува. Господин Цветанов и госпожа Цачева да си покажат апартаментите. Става въпрос за замяна с доплащане", обясни отново експертът. 

"Надявам се тази проверка да приключи възможно най-бързо и то преди изборите. При толкова елементарен казус няма причина да се бави проверката. В крайна сметка, след като законът не е нарушен, всичко друго са етични и морални категории. Избирателите ще решат дали нещо е редно или не, когато реално не е нарушен един закон.", завърши Харизанов.