Разликите при случаите с къщи за гости с Александър Манолев и Елена Йончева са големи – при Манолев е в центъра на Сандански, никога не е използвана по предназначение, а при Йончева е крайградско място и е използвано по предназначение. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Михаил Мирчев.

Удивително е как винаги, когато има скандал, БСП казват какви са разликите. Ние като общество трябва да сме наясно, че няма разлика, когато има злоуптреби, заяви Александър Владимиров от Института по дясна политика. Докато не се произнесат институциите, имаме обвинения от страна на медиите, добави той.

По думите му скандалът "Апартаментгейт" е срутил три много големи мита – че няма свободни медии, че на политиците им е разрешено да правят неща, които не са разрешени на обикновените хора, и че антикорупционният закон е приет в полза на ГЕРБ. Голямото нещо, което направи "Апартаментгейт", е да ни отвори очите за няколко неща, които сме смятали за даденост. Оказа се, че не е така, посочи Владимиров.

При казуса ГЕРБ става дума за огромни размери, създава се впечатление, че всички от ГЕРБ са се възползвали, когато става дума за злоупотреби. Казусът е много по-сложен от някакви апартаменти. А и трябва да е ясно, че тези, които са на власт, обикновено го отнасят, когато възникне подобна ситуация. А и "Апартаментгейт" не беше създаден като казус от американска медия, а не от БСП. Не знам ГЕРБ какво намесват БСП тук, коментира Михаил Мирчев.

Това е така, защото всичко, което извади БСП, рухва в рамките на часове, каза Александър Владимиров.