Бившият военен пилот Илия Милушев най-вероятно ще бъде министър на отбраната в служебното правителство, което новоизбраният президент Румен Радев предстои да назначи до края на месец януари, твърди Епицентър.бг.
Според неофициална информация, Милушев е дал съгласието си да поеме Министерство на отбраната. След извънредните парламентарни избори, когато бъде съставено нова правителство, полковникът от запаса вероятно ще стане част от политическия екип на президента. Румен Радев и Илия Милушев за близки приятели още от съвместната им работа в авиобаза “Равнец”. Той бе неотлъчно до генерала по време на предизборната кампания през ноември 2016 г.
 
Вчера стана ясно, че все още няма яснота кой ще бъде служебен премиер. От екипа на новоизбрания президент се твърди информацията на БЛИЦ, че обсъжданият вариант Огнян Герджиков да оглави временно правителство е отпаднал, а причината за това са непремерените му медийни изявления през последната седмица.
 
Румен Радев е бил посъветван да „потърси“ министър-председател сред научните среди - в СУ “Свети Климент Охридски“. или в други ВУЗ-ове. Сред обсъжданите имена са на професорите Атанас Герджиков и Иван Илчев, твърдят депутати от БСП и ДПС.
 
Друг сигурен бъдещ министър е Илко Семерджиев. Той е дал съгласието си да поеме Министерство на здравеопазването.
 
Източници съобщиха, че предложение за участие в кабинета е получила настоящият вицепрезидент Маргарита Попова. Те е била поканена да оглави правосъдното министерство. Попова обаче имала намерение да се занимава с обществено-полезна дейност след 22 януари.
 
За земеделското министерство на спрягат имената на настоящия зам.-министър Георги Костов и на социалиста Явор Гечев, който по време на кабинета "Орешарски" бе в Държавен фонд "Земеделие".
 
За вътрешен министър се спряга името на бившия шеф на Областната дирекция на полицията в Пловдив Пламен Узунов.