Корнелия Нинова няма да ходи на конгреса на Социалистическия интернационал в Колумбия, където се очаква да бъде избрана за вицепрезидент на световната организация. Това разкриха източници от "Позитано" 20, цитирани от „24 часа”.
Лидерката на БСП не може да се позволи дълго отсъствие от страната в разгара на предизборната кампания, обясниха от централата. 

Затова на конгреса на Социнтерна тя ще бъде представлявана от международния секретар на партията Крум Зарков.

Нинова получи номинация за вицепрезидент на Социнтерна лично от генералния секретар Луис Аяла. На конгреса в Колумбия този уикенд ще бъде избрано изцяло ново ръководство на световната левица. Очаква се лидерката на БСП да стане част от него.

Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази международна организация”, каза миналата седмица Нинова. „Колкото повече българи има на постове в международни организации, толкова по силно ще се чува гласът на страната ни”, коментира тя.

„Номинацията на Корнелия Нинова е по-важна дори от самия резултат на конгреса в Колумбия”, коментира тогава пък Зарков. 

„БСП е една от малкото социалистически партии в момента в Европа, която е във възход”, допълни той. 

И разказа, че Аяла, който бил гост на конгреса на БСП миналата година, когато Нинова бе избрана за лидер, бил силно впечатлен от енергията й и се надявал да предаде малко от нея и на Социнтерна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!