Има нещо странно у нас. Днес излезе поредното социологическо проучване за нагласите. И от него  излиза, че за 4 месеца в България нищо не се е случило. Няма електорална промяна от вота на 2 април. Всичко е цветя и рози. Това мнение изрази политологът Борислав Ангелов.

А ние се намираме в ситуация на непрекъсната динамика, брожения, скандали и стълкновения. В далеч по-спокойни и не толкова бурни времена сме наблюдавали промени в нагласите. Много е странно как тройката формации от сглобката за управлението (ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС) имат общо рейтинг - 57,6%, а правителството се радва на 22%.

По тези данни изглежда, че и назначените във властта не подкрепят кабинета!!! И всичко това на фона на очакванията, че в следващата една година нещата няма да се подобрят, а може и да се влошат.

Очевидно има процеси, които текат в обществото. Има дневен ред, който е различен от този на властимащите. Няма как да се управлява на фона на геополитическата картина около нас, на всяване на страх и със силата на общия сбор в парламента. На приказките как с влизането в Шенген и в Еврозоната  ще потекат едва ли не реки от злато и всичко ще се успокои, едва ли вярват мнозина.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук