В 44-то Народно събрание ще има консолидация на политически лагери, такава каквато е нямало досега. Новото правителство обаче ще бъде по-вероятно продължение на 43-то Народно събрание, само че с партньори, които са още по неубедителни от тогавашните. Това каза политологът Борис Попиванов, цитиран от "Фокус".
По думите му правителство между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ има перспектива, но определено ще има разминавания по важни теми. „Така или иначе лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще трябва да обясни на своите партньори, че това всъщност е единственият му реален шанс да направи правителство.

Неговите усилия ще бъдат насочени към патриотите и ще има подводни камъни, като се започне от пенсиите и се мине през твърдата политика спрямо Турция, която ще бъде доста деликатна доколкото ГЕРБ винаги се е опитвал много по – меко да подхожда към Ердоган и неговия режим.

В крайна сметка заради съставянето на самия кабинет, най- вероятно ще има компромиси и от двете страни”, обясни Борис Попиванов.

Относно евентуална широка коалиция с БСП той коментира, че левицата през последните години се изгражда като алтернатива и опозиция, което няма да бъде проиграна с лесно включване във властта. „Ако бъде съставен кабинет „Борисов 3“ той ще бъде продължение на предходния кабинет, но един етаж по-ниско“, каза още политологът.