Според мен такива лични коментари не са полезни в изборни или предизборни кампании. Така коментира скандалът между Елена Йончева и Бойко Борисов по време на предизборната кампания Симеон Дянков в ефира на "Здравей, България".
"Премиерът Борисов няма от какво да се притеснява, ако се стигне до съд или до някакви процедури. Има достатъчно информация, която на този етап може да се покаже и която ще му помогне", заяви той. 

Запитан дали знае нещо конкретно и дали наистина бившият премиер има факти срещу Йончева Дянков заяви: "Ще го кажа така. Надявам се, че няма да се стигне до съдилища, излишно е да се случва това, само заради емоциите на един изборен ден. В крайна сметка Борисов ще излезе добре от тази случка. Дано все пак се разберат и не си губят времето, а и това на съда", призна той.

Дянков коментира и вероятността бившият председател на Народното събрание в двата кабинета на Борисов да остане вън от парламента. "Мястото на Цецка Цачева е в Народното събрание. Тя е много опитен политик. Ще е жалко, ако тя е извън него, особено при председателството ни на Европейския съюз. Жалко е, ако са се купували преференции в Плевен и така е станал проблем с такъв добър политик", заяви Дянков.