„Този парламент пренесе митинговата демокрация от площада на фонтана пред президентството в Народното събрание. Същите хора, същите тези – малко по-пъстро, разбира се, защото там има някакъв вид съпротива на тезите.". Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.


Когато е пъстър парламентът, когато няма една доминираща сила, каквато беше до момента партийната система в България, сега имаме равнопоставени няколко политически сили, които са от равен калибър – електорално”, заяви още той.

„Прецедент е в съвременната българска демократична история да не се излъчи кабинет. Изненадан съм от липсата на всякаква идея какво да се прави между така наречените „партии на протеста”, подчерта той.

По думите му тези партии са били изненадани и не са имали предварителен план как да реагират при ситуация, в която трябва да се поеме отговорност при наличието на малък брой депутати.

"Най-хубавото, което може да направи служебното правителство е да проведе честни избори. Няма как да се разчистват сметки. Това зависи от Прокуратурата, а не от правителството. Правителството трябва да прави избори, а не да избира изтребители", допълни Стойчев.