Изходът от битката за президентския пост ще зависи от посланията, които двамата кандидати ще отправят по време на втория дебат. Това каза политологът доц. Даниел Смилов, цитиран от агенция "Фокус".
По думите му първият предизборен дебат е имал сериозно влияние върху кампанията. „Преди първия дебат някак Румен Радев стоеше по-скоро като кандидат, идващ отвън, за когото малко се знае и се очакваше дебатът убедително да бъде спечелен от Цецка Цачева. Самият факт, че това не се случи, даде много сериозен стимул на кампанията на Радев и така преобърна първоначалното предимство, което кандидатът на ГЕРБ имаше. Сега тя получава втори шанс с този дебат“, обясни политологът. 

Доц. Даниел Смилов добави, че кандидатите имат сериозната задача за оставащите дни да убедят негласувалите на 1-ви тур избиратели да дадат вота си за тях. Възможно е патриотичните формации да дадат подкрепа и за двамата кандидати, но всичко зависи от посланията, които те ще отправят, каза още той. Политологът добави, че не е изключено избирателната активност на втори тур да бъде значително по-ниска от тази на първия, в случай, че гласувалите на първи тур не припознаят нито един от двамата кандидати. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА