Управленска коалиция между ГЕРБ и Патриотите има потенциал да бъде трайна, с характеристиките на стабилен политически субект, нещо, което отсъстваше при коалирането с Реформаторите в предходния парламент. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов, предава агенция "Фокус".
По думите му към момента преговорите се развиват добре, като е декларирана политическа воля от двете страни. Стабилизиращ фактор ще изиграе и подготовката и председателството на ЕС. 

„Както от една страна имаме ясно декларирана политическа воля и добро партньорско поведение от страна на Патриотите, така и трябва да се обърне внимание на предвидимостта на поведението на тази политическа формация и доколко може да се разчита на това, че приетите от лидерите решения биха могли винаги да разчитат на подкрепа в пленарна зала. Смятам, че през последните месеци откакто съществува коалицията „Обединени патриоти“, има потенциал тя наистина да прерасне в трайна коалиция и да има характеристиките на стабилен политически субект, нещо, което не се случи с Реформаторите“, обясни той.

Антоний Гълъбов добави, че към момента БСП дава заявка, че ще продължи с радикалното си поведение и в новия парламент. „Решаваща роля ще изиграе и ПП „Воля“ по теми, по които има противоречие между ГЕРБ и Обединените патриоти“, каза още политологът.