Има вече данни за активност. Около 5 на 100 е активността към 9 часа. Чакаме и засичанията на ЦИК. Активността, която ние засичаме е 5 на 100 към 9 часа. Това заяви в ефира на "Събуди се" политологът от "Галъп Интернешънъл"
"Към 10:00 часа на последните избори ЦИК е дала активност в 7,8. Активността в момента се движи в сходни параметри. Фактор е въртенето на стрелките на часовника. Много хора ще искат да поспят до по-късно", смята той.

"В такива изборни кампании, в които се очертава залог, избирателят вижда смисъл да гласува. До последно може да се решат изборите в едната или другата посока. Някъде в следобедните часове, когато данните са по-устойчив, ще разберем дали има решителна посока. В последните години сме свидетели на електорални стачки", каза Симеонов.

"Може и самите партии да имат някакви козове. Има дълбочинно пренаместване на електоралните нагласи, това е в цял свят. Дори климатичната обстановка може да се окаже фактор за активността. За момента поне времето е хубаво. Очакваме по-ниска активност от тази на президентските избори, но по-висока от тази на парламентарните", завърши той.