Вероятно се е търсел скандал, за да се дискредитира ПП-ДБ, така че не бих го нарекъл случаен. От партията трябваше незабавно да се разграничат от Живко Коцев. Да останат зад него е политическа грешка. Това заяви политологът доц. Милен Любенов в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Според него бившият главен секретар на МВР е показал липса на професионализъм. „Наблюдаваме предизборна реторика. Досегашните партньори са с изострени отношения, но са възможни неочаквани обрати. Какво ще се случи, ще се види, след като излязат изборните резултати. Едно от основните предизвикателства пред ГЕРБ и ПП ще бъде да задържат електората си.

Политиците трябва внимателно да употребяват думите си. Денков изрече реплика по отношение на ДАНС - че се прикриват канали за наркотици, а това се наблюдава внимателно от партньорите ни. Такова предизборно говорене може повече да попречи, ако не е подкрепено с факти”, коментира той.

По думите му случаите с Нотариуса или Петьо Еврото са показали, че законодателните промени не водят непременно до ефективна борба с корупцията. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук