Става въпрос по-скоро за символно снемане на доверие, от правна гледна точка това не означава нещо. Една от причините за такова изказване е заявка за следващ президентски мандат. Така  политологът Георги Киряков коментира пред БНР новината, че Румен Радев снема доверието си от кабинета "Борисов".

Киряков допуска, че държавният глава отговаря по този начин на атаките срещу него. Според него обаче Радев не трябва да реагира срещу прокуратурата, защото няма равнопоставеност между двете институции.

"Това е контраофанзива с тактическо заобикаляне на прокуратурата и фронтална атака срещу тези, които според хипотезата атакуваха президента, тоест срещу правителството. Вероятно президентът подозира, че цялата атака срещу него е организирана от Борисов и от правителството", обясни Киряков.

Междувременно медиите очакват коментар и на управляващите. Лаконичен коментар имаше само от икономическия министър Емил Караниколов. Премиерът Бойко Борисов пък пристигна в Мало Бучино, за да инспектира строителството на водопровода към Перник. Там се очаква и той да направи изказване в отговор на изявлението на Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!