Дали Пламен Николов ще бъде избран за премиер, зависи от мнозинството. Но се вижда, че от "Има такъв народ" не търсят диалог. Изглежда че опитват да управляват щетите. Това заяви пред БТВ политологът и университетски преподавател Христо Панчугов.

ИТН са си взели поука след първото им предложение за съставяне на правителство. Шансовете за съставяне на правителство са доста добри. Мнозинството в парламента може лесно да се осигури, смята журналистът Петко Георгиев. 

"Действително Николай Василев идва от бизнеса, представят го като предприемач, но той е бил служител - има голяма разлика", заяви социологът Васил Тончев. 

"Политиката е въпрос на ценности и вярвания, не знаем в какво вярва Пламен Николов", разкри политологът. 

"Сега има голямо значение кои ще са министрите, а бяхме свикнали само името на министър-председателя да е важно", коментира журналистът. 
Панчугов смята, че ще е трудно на човек, който не идва от политиката да бъде премиер. 

Разочарованието на "Демократична България" дойде от това, че им се предложи моделът "или го вземате или го отхвърляте", каза още политологът. 

Консенсус анти-ГЕРБ има, но има ли такъв за спирането на течовете, попита журналистът.

"Новото мнозинство е анти-ГЕРБ. Приоритетите ще държат всички обединени около година, но после разделенията ще дойдат естествено", съобщи социологът. 

Петко Георгиев смята, че ще има кабинет, а според социолога правителство ще има благодарение на кандидатурата на Пламен Николов.