В момента наблюдаваме как се унищожава партийната система в България по същия начин, както през 1934 г. се забраняват партиите и се установява безпартиен режим на Борис III. Това каза политологът Борислав Ангелов пред БНР - Благоевград и направи асоциация между сегашното служебно правителство и кръга "Звено". 

"Тогава кръгът събира играчи от всички политически партии, масонските кръгове и българските военни. Виждаме нещо подобно и сега. Българските военни сякаш имат интерес към политиката, а знаем, че в една демокрация военните се държат далеч от политиката", каза Ангелов. Той напомни и че хората от "Звено" се свързани с трите преврати в България през миналия век.

Политологът прогнозира безпрецедентна предизборна кампания в България. "Имаме служебно правителство, назначено от Румен Радев, което е активен участник в нея.

Макар основната му цел да е да се занимава с изборите, то провежда политика на реваншизъм, насочена най-вече към Корнелия Нинова и БСП. Очевидно някои хора в страната искат да се върне статуквото и виждат в лидерката на социалистите пречката това да не се случи и тя е алтернативата", каза Ангелов.

Той коментира и темата за газа.

"Служебното правителство действа целенасочено, за да докаже, че има само една алтернатива за газа, което не е така. Служебното правителство на Румен Радев се опитва да играе игра на два стола - с  "Газпром" в полза на руснаците, и с F-16 - на САЩ", каза още политологът.

Борислав Ангелов обясни и че през последните години в България се очертава трайна тенденция от управления на служебни правителства - без парламент и контрол.

"Имаме държавен глава, който няма и шест години като президент, а близо година управлява със служебно правителство. Тоест той носи отговорност за случващо се в страната, той е активен участник в тези процеси. Аз затова казвам, че служебното правителство е активен участник в изборния процес", каза още Ангелов.