Пленумът на БСП ще приеме предложените промени в Изпълнителното бюро, но организационният път на партията е доста спорен. Това каза политологът Мария Пиргова във връзка с предстоящото заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъдат обсъдено заявеното от лидера на партията Корнелия Нинова, че не може да има съвместяване на длъжностите народен представител и член на Изпълнителното бюро на БСП, цитирана от "Фокус".
По думите ѝ Корнелия Нинова трябва да остави вратички за известен период на пробни отношения между Изпълнителното бюро и парламентарната група.

„В БСП има доста политици с опит и ми се струва, че ще има и гласове „против“, но като цяло засега членовете на Националния съвет ще гласуват тези промени и доверие на лидерката си, която засега е успешна“, коментира Пиргова.

Според нея ръководството на БСП трябва да се опасява от нарушаването на организационната структура на партията по места, тъй като вече в устава има и пряк избор на председателя на партията и в него се концентрира изключително много власт. „Само на пръв поглед новият избор изглежда по-демократичен, но по същество той неглижира структурите на партията“, коментира политологът.