България е единствената страна, в която на парите, похарчени за избори, се гледа като на пропилени средства. За мен изборите са добра новина. Защо? Поради това, че е повече от очевидно разминаването между политическите формации и липсата на някакъв елементарен дневен ред, който да ги събира.” Това каза политологът Христо Панчугов пред Дарик радио.

“Има една огромна маса от български граждани, които не гласуват. Тези български граждани не отказват да участват в демокрацията, но не виждат неин представител в момента. Ще спечели този, който успее да дефинира ясен политически ред и да мотивира тези избиратели да бъдат част от българския политически живот”, продължи той.

Запитан дали е изненадан от решението на президента Радев да връчи мандата на БСП, Панчугов заяви, че не е очаквал такъв развой на събитията, въпреки че е логично.

Водещият припомни, че голяма част от българското общество недолюбва Европейския съюз и държи на сделка с „Газпром”. В отговор Панчугов беше категоричен, че "договорът с титана не гарантира доставките на газ".

„Във всеки един момент Русия може да постави България на колене”, отбеляза той.

“Дори да видим кабинет, той ще бъде изключително нетраен, но изборите са шансът на българското общество да оздравее”, заключи експертът.