Хората на площадите представляват една част от българското общество. Има си избори, които са съвсем скоро, и на тях ще се реши всичко. Така е в демократичните държави. Властта не е неглижирала протестите. Направиха се доста промени. Не може само защото определена група хора е излязла на улицата и твърди, че не харесва управляващите, те да подават оставка. За тази работа си има избори.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът доц. Стойчо Стойчев, който коментира напрегнатата политическа ситуация.

"Реалността към момента не изисква ние да се хвърлим към предсрочни избори. Редовните избори са март и ние в момента спорим дали да са тогава или януари. Една смяна на правителството няма да реши генералните проблеми. Ясно е, че само опозицията има интерес от предсрочни избори.

Не е ясно кой иска оставката на управляващите - по-голямата част или по-малката част от обществото. Затова се ходи на избори - там става ясно кой надделява. Така е демократично", повтори доц. Стойчев.

"Президентът трябва да излезе и да каже ясно принципите си и коя партия припознава. Той обърна нещата в театро. Нека излезе и си каже - това е моята партия, тези политици подкрепям, гласувайте за тях.

За съжаление в България едно и също нещо се повтаря през четири години, стига някой да има желание да седи и да го слуша", завърши политологът.