Добър ход е от страна на Слави Трифонов да оттегли предложението на Николай Василев за премиер. Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов.

Политологът доц. Стойчо Стойчев е на мнение, че вниманието е в грешната посока. "Не са важни човечетата в НС, а това, че не е договорил парламентарната си подкрепа. Проблемът е как Слави Трифонов взима решенията си. Той не е готов за коалиционно управление," каза  доц. Стойчев. 

"Ние се отнасяме към политиците като гащи за еднократна употреба. Щом веднъж е бил в политиката  - не искаме да го видим, сега се очаква Трифонов да извади един чистичък и неопетнен човек", смята още политологът.

По думите на Симеонов се е събудило напрежение и този ход на Трифонов е, за да го тушира.

"Коалиционните кабинети по правило не са реформаторски, защото колкото повече са участващите, толкова повече има разнобой. Партиите трябва да внимават какво говорят", смята Стойчев.

Трябва да се внимава какво се предлага, защото Служебното правителство вдигна летвата много. Можем да очакваме и някой от състава му да бъде предложен от Трифонов, прогнозира Първан Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО В БЛИЦ пресконференцията на ИТН днес от 13:00 ч.