Кирил Петков пое много сериозен ангажимент, насочен срещу популярното мнение в обществото по темата с ваксинацията. То пое ангажимент за високо ниво на ваксинация. По отношение на мораториума - там беше приета една непазарна мярка, която трудно ще издържи на пазарната логика. Тук управлението на кризата е популистко. Това заяви Петър Чолаков в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според Любомир Стефанов назначаването на кадри на близки роднини е проява на лош вкус. Въпреки сериозните кризи, правителството засега оцелява: “Управляващите не постигат синхрон в публичното си говорене. Най-нарицателният пример е министърът на отбраната. Един трябва да излезе и да говори от името на всички. В противен случай се получава дисонанс”.

По думите на Чолаков управляващите са дошли с големи обещания и това ги е поставило в капан: “Няма нужда от възторг по всяка тема. Бих препоръчал премиерът да е малко по-обран”.

Стефанов беше категоричен, че държавата не е корпорация и естеството на процесите е различно: “Господата Петков и Василев бяха служебни министри достатъчно дълго, за да имат представа”.

Съдебната реформа беше лайтмотивът на коалицията. Виждаме в насипно състояние добрите намерения, които почват да си пречат. Правим комисия за ремонт в Конституцията. В каква посока обаче? То е ясно, че е необходимо мнозинство, което е по-голямо от това на управляващите”, коментира още той.

Според Чолаков съдебната реформа вече е започнала да се случва.

“Нов политически субект в ляво е необходим на България. БСП не е европейска партия”, категоричен беше Стефанов.